tirsdag 3. februar 2009

Praksis i Tanzania

Aa vera i praksis i Tanzania e ikkje heilt da samma som aa vera i praksis heima i Norge. Me har to dagar i veka kor me skal vera paa sjukehuset, og elles har me forelesningar og studiedag. Da e iallefall utgangspunktet, men ting blir ikkje alltid saan ein hadde tenkt. I gaar skulle eg og Lene vera paa ultralyd labben(UL) med nokre andre tredjeaarsstudentar. Me motte opp kl 0800 som avtalt, og gjekk saman med dei andre bort til labben. Daa me kom der var der ei heil rekke med pasientar, men ingen som gjekk inn for aa bli undersokt. Eit vanleg problem her er at straumen er borte, noko den og var i gaar, so UL virka ikkje. Kor lenge den skulle vera vekke var det ingen som visste, saa etter eit par timar venting gjekk me heim og gjorde andre ting.

Planen for i dag var den same som i gaar, aa vera paa UL. Men for me gjekk opp i dag sjekka me at der var straum paa sjukehuset, noko der var. Motte derfor opp med godt mot, klar for aa laera meir om UL=) Fekk vera der aa observera i ca ein time, for doktoren sa at me maatte gaa, for det var saa hektisk i dag paa grunn av mange pasientar (naturlegvis sidan ingen blei undersokt i gaar...). Baade me og dei andre studentane maatte daa gaa, og heller koma igjen ein anna dag.

Altsaa i utgangspunktet skulle me vera mandag og tysdag fraa 0800 til 1300 paa UL, men var der i ein time fraa 0800 til 0900 tysdag morgon. Litt annleis enn i Norge... =) Men som lerarane vaare seie, da e vikti aa vera litt fleksible! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar